Tuin

Terrasoverkappingen

Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelden we met I.D. Kunststoffen als pionier een eigen profielsysteem voor aluminium overkappingen. Vandaag is ons familiebedrijf dé referentie in zelfbouwpakketten voor terrasoverkappingen.

Op zoek naar meer informatie? Of een vrijblijvende offerte? We verwelkomen je graag in onze toonzaal.

Johan, Ludo, Kristin & Denis

Vraag je gratis offerte aan
Maatwerk

Maatwerk

Aluminium

Aluminium

Prijskaartje

Standaardprijs

Snelle levering

Snelle levering

Extra woonplezier, het hele jaar door

Met een terrasoverkapping geniet je maximaal van je terras en het buitengevoel. Regen of geen regen! Dit verlengstuk van je woning zorgt ook voor een droge overgang van buiten naar binnen én houdt je kostbare tuinmeubelen droog.

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping op maat

I.D. Kunststoffen maakt je overkapping volledig op maat op basis van de door jou bezorgde afmetingen. Door het gebruik van aluminium en polycarbonaatplaten ben je zeker van een uitstekende kwaliteit en onovertroffen onderhoudsgemak.

Terrasoverkapping

Mix & match

Diverse profiel- en steunkolomtypes, een ruime waaier aan kleuren, geïntegreerde verlichting, … Het aanbod is erg gevarieerd. Zo zijn er recht afgewerkte, halfronde en klassieke goten. Voor het dak kies je tussen opalen, heldere en 100 % hittewerende platen (‘IR Grey’). De IR Grey is transparant en antracietkleurig. Ook wentelbare led-verlichting met dimmer en afstandbediening zijn mogelijk. Je bepaalt het allemaal zelf. Zo stel je de terrasoverkapping samen die perfect aansluit bij jouw woning.

3D-tekeningen: halfronde sierlijst en klassieke sierlijst
3D-tekeningen: standaardgoot - halfronde sierlijst - klassieke sierlijst

Stevigheid gegarandeerd

De regenwaterafvoer is onzichtbaar verwerkt in de steunkolom en het muurprofiel doet dankzij een uniek clicksysteem dienst als kabelgoot. Ook grote overspanningen zijn perfect mogelijk dankzij de verzwaarde dakgoot en inwendig versterkte draagprofielen met een hoogte van 120 mm.

Inwendig versterkte draagprofiel
Inwendig versterkte draagprofiel

Geen doorgewinterd klusser?

Onze zelfbouwpakketten zijn op korte termijn leverbaar en eenvoudig te installeren. De gedetailleerde handleiding begeleidt je stap voor stap doorheen de montage van je overkapping. Uiteraard kan je met vragen altijd bij ons terecht.

Materiaal om te klussen